Personligt lederskab

Når vi taler om det Personlige Lederskab på REJSEN I DIT LIV

Du kommer op i højderne med REJSEN I DIT

LIV. 

Tag ledelse på dit eget liv, accepter dig selv og find dine potentialer. Det handler Personligt Lederskab om på REJSEN I DIT LIV.


REJSEN I DIT LIV har en dobbelt betydning. Det er en oplevelse for livet samtidig med, at det er en oplevelse af dit liv. 


For at bidrage til dine reflektioner tilbyder vi dig at gennemføre en Facet5 SPOTLIGHT profil. Det er en personprofil, der giver dig et overblik over hvordan dine personlige styrker, risici, frustrationer og udfordringer ser ud i relationer til andre mennesker.


Det er tænkt som en inspiration til dig og et bud på opmærksomhedspunkter undervejs på din rejse.

Vi har fokus på relationer.

Vi håber at vi hver gang har mulighed for at besøge kloge, varme og karismatiske Jetsunma Tenzin Palmo på hendes kloster. Indtil videre er det lykkes for os og det er altid en stor oplevelse, når gruppen er i en privat samtale med hende om vores vores strategier for håndtering af relationer. Tenzin Palmo er en meget kendt, britisk født, buddhistisk nonne, som mange vil kende for bogen "Cave in the Snow", som omhandler hendes liv og 10 årige ensomme retreat i en hule i Himalaya.


Jetsunma Tenzin Palmo siger: "It’s very important to recognize that it’s not other people who are annoying. It’s our mind which reacts to people doing what we don’t want and feeling upset about it. We don’t have to feel upset. That’s up to us."

 

Altså, det er vigtigt, at vide, at det ikke er andre mennesker, der er irriterende. Det er vores (hjerne), der reagerer på mennesker, der gør noget, som vi ikke vil have – og bliver vred over det. Vi behøver ikke blive vrede. Det er helt op til os selv.

 

Det er præcis dét vi betragter som det personlige lederskab. Det lederskab af dig selv, der gør, at du kan være i fred med dine relationer til andre mennesker.

Vi har brug for at komme lidt på afstand for at se det tydeligere


Det er lidt som at betragte et maleri. Hvis vi står helt tæt på, så kan vi kun se et lille udsnit og vi har ikke et overblik, der gør os i stand til at se hele motivet. På samme måde er det med vores liv. Det er god idé at komme lidt på afstand, se "det store billede" og alle elementerne. Se det fra forskellige vinkler og i et nyt lys. På den måde bliver klogere på maleriet og kan igen stille skarpt på detaljerne - nu med en bedre forståelse af konteksten, meningen og af dig selv som del af det hele.


Det er det, som et retreat giver dig: Muligheden for at træde lidt tilbage og få et nyt overblik.


Undervejs på REJSEN I DIT LIV vil du opleve en hel masse, som vil inspirere dig til nye måder at håndtere dit liv på. Du vil opleve kulturer, som ser afgørende forskelligt på livets store temaer end du kender fra Vesten. Du vil møde inspirerende og indsigtsfulde mennesker med en livsindsigt, som du aldrig har kendt før. Du vil efterhånden skabe en tråd gennem dine mange oplevelser, som er din version af "det store billede".

Vi besøger indsigtfulde lærere og store personligheder.


Du kommer med på eksklusive besøg hos berømte lærere indenfor Tibetansk

Buddhisme, møder stærke personligheder som deler deres farverige historie og livslange oplevelser med os og besøger ambitiøse ledere af projekter, der arbejder med bæredygtighed, uddannelse, sundhed og velfærd - alt sammen med visdom og medfølelse som inderste motivation og drivkraft.

Du deler dine oplevelser.


Du inviteres til at dele dine oplevelser med dine medrejsende. Vi fordøjer de mange oplevelser og hjælper hinanden

med at omsætte det til indsigter, som vi

kan tage med os hjem. 

Undervejs på REJSEN I DIT LIV holder

vi små workshops hvor vi mediterer og diskuterer de temaer, der indgår i vores

oplevelser.

Vi går på opdagelse i Sikhernes tro og samfund.


Vi taget dig med helt ind i det inderste af Sikhernes største helligdom: Det Gyldne Tempel i Amritsar.

Vi undersøger den spirituelle side af Sikhism, religionens fokus på fællesskabet og perspektiverne på ligeværd og ret. 

Vi mødte også hunden Henry.......


En eftermiddag havde vi en aftale om et møde på Dharamsala Animal Rescue Center. Vi skulle gå cirka 30 minutter ud gennem landsbyen, henover marker, over en lille å og ind i skoven. Op ad stejl vej til vi stod foran lågen til dyreinternatet.

Hundene gøede da vi stod foran lågen, hvor Richard tog imod os. Vi var ventet og de havde glædet sig til at vise os deres center - ude midt i Himalaya. 


Dharamsala Animal Rescue Center (DAR) samler nødlidende dyr op og yder dem den støtte og hjælp, som de har brug for. Det drejer sig hovedsageligt om hunde. Ofte er de kommet til skade, blevet kørt over af en bil eller er blevet syge. DAR har også et omfattende Rabies vaccinationsprogram og formidler viden om Rabies og dyrevelfærd i de lokale skoler.


Vi mødte naturligvis en masse hunde, men der var én som gjorde et særligt indtryk. Det var Henry.


Henry var blevet kørt over af en bil, havde mistet det ene ben og var lam i det andet. Henry var i en livstruende situation, da han blev hentet ind til DAR. 


Liv eller aflivning?

I Vesten var han uden tvivl blevet aflivet. Hans tilstand var kritisk og det var tvivlsomt om han ville overleve. 


Personalet og frivillige på DAR evaluerede hans tilstand hver dag over flere måneder. De insisterede på at lede efter potentialerne hos Henry. De vidste jo godt, at den var helt gal med ham, men de opgave ham ikke. De ledte målrettet efter livslysten, flammen i øjnene, håbet i sindet. 

De kiggede efter potentialet istedet for manglerne.


Undervejs oplevede de også fortvivelsen, for det stod skidt til med Henry.


Vores møde med Henry.

Vi mødte Henry. Han sidder i kørestol når han skal ud og gå med Richard, som er dyrelæge og leder af DAR. De bor nu sammen og der er ingen tvivl om, at Henry er verdens gladeste hund. Han er indbegrebet af kærlighed, insisterer på kontakt og viser sin glæde og tillid til os alle. 


På vejen tilbage til retreatcenteret talte vi om, hvad vi havde oplevet. Der var ingen tvivl om, at det var en stærk historie om altid at huske, at vi alle har potentialer, styrke og personlige kompetencer. Måske kender vi vores egne potentialer. Mange af os kan tvivle. Vi kan hjælpe hinanden ved at have fokus på potentialer istedet for mangler i vores relationer i hverdagen.